söndag 19 april 2015

SV

Sammanfattning- kapitel 1 Desertwalker

Redan på första kapitlet uppfattar man att huvudpersonen är Rob. Rob är mycket intresserad av flygplaner. Första kapitlet utspelas utom hus. Rob och hans kompis Andy leker utom hus med plast flygplan. De bor i USA. USA och ett annat land krigar mot varandra. När Rob och Andy var utom hus var det många bombflyg planer som flyga över de. Rob och Andy var små och förstod inget. De lyfte deras plastflyg plan och riktade de mot himlen och ställde de på det riktiga som flög på himlen. De föreställde sig att det var deras flygplan som lätt och de sprang efter den riktiga med deras plastflyg plan riktat mot himlen.

Rob och hans bästa kompis Andy hade döm tillsammans, de ville en dag bli piloter och hjälpa deras land. Men för att klara de hade Bill, Robs farbror lovat honom att ge honom en pilotbok som talar om för en hur USASs speciella flygplan fungerar och hur de används.


Rob tycker att hans egen pappa för det mesta är tråkig, han jobbade bara på en revisionsbyrå och sysslar varken med flyg, missiler eller rymdskepp. För att inte mamma ska märka att pappa druckit, brukade Rob alltid skölja glasen och det var den enda hemligheten han delade med sin pappa. Rob tycker att hans farbror Bill är mycket intressant för att han vet mycket om flygplaner. När Bill var lite tillhörde han Air National Guard och flugit Delta Dagger och Delta Dart, olika flygplan förmodligen bombplan som används mot fiender. Bill hade varit en testpilot men sedan slutade han att vara soldat och gifte sig med Sue och fått barn, Cathy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar